Privacy policy bestemd voor personen die solliciteren bij HighCo Shelf Service

Verantwoordelijke voor de Verwerking:  
 
HighCo Shelf Service NV, met maatschappelijke zetel te 1730 Asse, Kruiskouter 1 Rechtspersonenregister Brussel - Ondernemingsnummer: 0445.834.269 
 
Hierna genoemd « HighCo » 
 
Toepasselijk recht 
 
De verwerkingen van persoonsgegevens (hierna « de gegevens ») bedoeld in onderstaande privacy policy zijn onderworpen aan het Belgische recht, met name de Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens en bijhorende uitvoeringsbesluiten, vanaf  25 mei 2018 vervangen door de Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens (“Algemene Verordening Gegevensbescherming”) (hierna gezamenlijk genoemd “de privacywetgeving”).  
 
 
1. Tot wie is deze privacy policy gericht 
 
Deze privacyverklaring is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van alle personen die solliciteren of gesolliciteerd hebben bij HighCo.   
 
 
2. Categorieën van verwerkte gegevens  

Wij kunnen volgende categorieën van gegevens verwerken:   

  • Naam, voornaam, geslacht, taal, geboortedatum, rijksregisternummer  
  • Adres, telefoon (vast en/of GSM) e-mail  
  • C.V. eventueel met bijgevoegde foto, studies, talenkennis, bewijs goed gedrag en zeden 
  • Opleidingen  
  • Functie voor dewelke werd gepostuleerd 
  • (indien van toepassing) bezit van arbeids- en/of verblijfsvergunning voor de Europese Economische Ruimte (EER; 
  • Eventuele andere persoonlijke gegevens die u ons meedeelt bij uw sollicitatie, in verband met de uitoefening van de functie; 

 
 3. Waarvoor gebruiken wij uw persoonsgegevens en welke is de rechtsgrond voor deze verwerkingen?  
 
Op basis van ons gerechtvaardigd belang, met het oog op het voeren van een goed personeelsbeleid (rechtsgrond: art. 6f van de privacywetgeving):   

  • Voor het evalueren van uw kandidatuur  
  • Voor het aanleggen van een wervingsreserve. 

 
4. Kunnen uw gegevens aan derden worden doorgegeven?  
 
Uw gegevens kunnen enkel aan derden worden doorgegevens in de hiernavolgende gevallen:  

  • Aan onze eventuele rechtsopvolgers (voor dezelfde doeleinden als deze vermeld in deze privacyverklaring 
  • Aan derde partijen, onderaannemers van HighCo, wanneer wij op hen beroep doen voor het verstrekken van bepaalde diensten, bv. rectruteringsbureau, consultants, …  Zij mogen zij uw gegevens enkel gebruiken binnen de instructies die zij van ons ontvangen en zijn onderworpen aan strikte beveiligings- en confidentialiteitsverplichtingen mbt uw gegevens.  
  • Aan bepaalde overheden, administraties of instanties wanneer wij hiertoe bij wet worden verplicht of indien dit nodig is om onze rechten te beschermen. 

  
5. Overdracht van persoonsgegevens buiten de Europese Economische Ruimte  
 
Uw gegevens worden niet overgedragen buiten de Europese Economische Ruimte. 
 
 
6. Hoelang bewaren wij uw gegevens?  
 
Tenzij de wetgeving anders bepaalt (bijv. in verband met naleving van wetgeving inzake gelijke kansen op het werk), worden de gegevens van sollicitanten maximaal 5 jaar bewaard na uw sollicitatie. Deze termijn kan eventueel verlengd worden mits uw voorafgaandelijke toestemming. 
 
 
7. Hoe beveiligen wij uw persoonsgegevens? 
 
HighCo doet er alles aan om uw persoonsgegevens zo goed mogelijk te beveiligen en uw privacy zo veel mogelijk te beschermen. We nemen alle maatregelen die daarvoor technisch en organisatorisch nodig zijn.  
 
Zo zijn ons netwerk, onze infrastructuur en onze informaticasystemen strikt beveiligd. Enkel zorgvuldig geselecteerde medewerkers die noodzakelijk over die toegang moeten beschikken om hun opdracht te kunnen uitvoeren, krijgen toegang tot uw persoonsgegevens. Zij gaan bewust om met persoonsgegevens en confidentiële informatie.  
 
 
8. Over welke rechten beschikt u? Hoe kunt u deze uitoefenen?  
 
Uw recht op toegang en verbetering:  
 
Conform de bepalingen van de privacywetgeving, heeft u recht op toegang tot uw gegevens opgenomen in ons bestand. U hebt tevens het recht ons te verzoeken onjuiste gegevens over u te corrigeren of onvolledige informatie aan te vullen.  
 
Uw recht op verzet: 
 
U hebt het recht zich te verzetten tegen de verwerking van uw persoonsgegevens op basis van uw specifieke omstandigheden in alle gevallen waar wij uw persoonsgegevens verwerken op grond van ons gerechtvaardigd belang. 
 
 
Uw recht om vergeten te worden:  
 
U hebt het recht te verzoeken dat uw gegevens volledig worden verwijderd uit onze database in de gevallen vermeld in de wet. 
 
Uw recht op beperking van de verwerking:  
 
In geval van geschil met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens, kunt u vragen om de verwerking ervan te beperken. In dit geval gebruiken we uw persoonsgegevens niet meer totdat het geschil opgelost is. 
 
Uw recht op overdraagbaarheid van de gegevens 
 
Tot slot beschikt u over het recht op overdraagbaarheid van uw persoonsgegevens die u zelf aan ons heeft meegedeeld. In dergelijk geval zullen uw gegevens overgedragen worden aan de door u opgegeven bestemmeling 
 
Uitoefening van uw rechten  
 
U dient uw rechten schriftelijk uit te oefenen. Om uw rechten uit te oefenen, verzoeken wij u om ons een bewijs van uw identiteit voor te leggen (om te voorkomen dat wij uw persoonsgegevens doorgeven aan andere personen). 
 
U kan uw aanvraag richten naar volgend adres: privacy@highco.be of per post gericht aan de maatschappelijke zetel van HighCo (ter attentie van de  DPO, Kruiskouter 1, 1730 Asse). 
 
Als u ons uw aanvraag per e-mail stuurt, zullen wij - behoudens u ons daartoe andere instructies zou geven - deze ook per e-mail beantwoorden. 
 
Overeenkomstig de bepalingen van de privacywetgeving, verwerken wij uw aanvraag binnen een termijn van 30 dagen te rekenen vanaf het moment dat we in het bezit zijn van alle elementen die nodig zijn voor de behandeling ervan. Indien uw aanvraag complex is, kan deze periode eventueel met maximaal twee maanden verlengd worden, maar in dergelijk geval zullen wij u hierover vooraf informeren. 
 
Voor meer informatie over onze data protection policy of indien u een klacht heeft over de bescherming van uw persoonsgegevens, kan u onze Data Protection Officer contacteren per e-mail gericht aan privacy@highco.be of per post gericht aan de maatschappelijke zetel van HighCo (ter attentie van de DPO, Kruiskouter 1, 1730 Asse).  
 
U kan zich bovendien steeds richten tot de Gegevensbeschermingsautoriteit, Drukpersstraat 35, 1000 Brussel of per e-mail gericht aan commission@privacycommission.be.  

 

Download hier de tekst in een pdf bestand.